- Πλύνετε και στεγνώστε την αποσπώμενη μαντεμένια πλάκα του Plancha/Griddle σας.
- Προθερμάνετε την μαντεμένια πλάκα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Σε χαρτί κουζίνας ρίξτε λίγο ελαιόλαδο κα αλείψτε την μαντεμένια πλάκα. Όταν το ελαιόλαδο καπνίζει η επιφάνεια είναι έτοιμη για ψήσιμο.
- ΠΡΟΣΟΧΗ – Οτιδήποτε ψήνεται θα πρέπει να μην έχει υγρασία (νερό). Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί τα ψητά πριν τα τοποθετήσετε στην μαντεμένια πλάκα.
- Τοποθετήστε τα ψητά στην μαντεμένια πλάκα.
- Αφήστε το ψητό σας να θωρακιστεί χωρίς να το αγγίξετε για περίπου 2,5’ και να δημιουργήσει την κρούστα του.
- Ελέγξτε ανασηκώνοντας με λαβίδα το ψητό σας αν ξεκολλάει αβίαστα από την μαντεμένια πλάκα. Όταν ξεκολλάει θα ξέρετε ότι έχει έρθει η στιγμή για να το γυρίσετε και από την άλλη πλευρά.
- Επαναλάβετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
- Αφού αυτό συμβεί και στις 2 πλευρές, γυρίζετε το ψητό σας κάθε 30’’-1’ μέχρι το επιθυμητό σας σημείο ψησίματος.
- Μετά το ψήσιμο ξεκουράστε το ψητό σας για 6’. (καλύψτε το με αλουμινόχαρτο ή κάτι παρόμοιο για να μη κρυώσει και αφήστε το να «ξεκουραστεί». Αυτό θα κάνει το ψητό σας πιο μαλακό.
Καλά ψησίματα!