Άρθρα για Ψήσιμο

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Plancha/Griddle

  • Πλύνετε και στεγνώστε την αποσπώμενη μαντεμένια πλάκα του Plancha/Griddle σας.
  • Προθερμάνετε την μαντεμένια πλάκα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε χαρτί κουζίνας ρίξτε λίγο ελαιόλαδο κα αλείψτε την μαντεμένια πλάκα. Όταν το ελαιόλαδο καπνίζει η επιφάνεια είναι έτοιμη για ψήσιμο.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ – Οτιδήποτε ψήνεται θα πρέπει να μην έχει υγρασία (νερό). Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί τα ψητά πριν τα τοποθετήσετε στην μαντεμένια πλάκα.
  • Τοποθετήστε τα ψητά στην μαντεμένια πλάκα.
  • Αφήστε το ψητό σας να θωρακιστεί χωρίς να το αγγίξετε για περίπου 2,5’ και να δημιουργήσει την κρούστα του.
  • Ελέγξτε ανασηκώνοντας με λαβίδα το ψητό σας αν ξεκολλάει αβίαστα από την μαντεμένια πλάκα. Όταν ξεκολλάει θα ξέρετε ότι έχει έρθει η στιγμή για να το γυρίσετε και από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλάβετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
  • Αφού αυτό συμβεί και στις 2 πλευρές, γυρίζετε το ψητό σας  κάθε 30’’-1’ μέχρι το επιθυμητό σας σημείο ψησίματος.
  • Μετά το ψήσιμο ξεκουράστε το ψητό σας για 6’. (καλύψτε το με αλουμινόχαρτο ή κάτι παρόμοιο για να μη κρυώσει και αφήστε το να «ξεκουραστεί». Αυτό θα κάνει το ψητό σας πιο μαλακό.

Καλά ψησίματα!