Συνταγές

Brioche Burgers με 3 τυριά

Brioche Burgers με 3 τυριά

Χρόνος : 10-15’

Μερίδες : 6

Υλικά για 6 μερίδες

  • 600gr μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά από τη μηχανή
  • 12 κανονικές φέτες cheddar
  • 6 χοντρές φέτες edam
  • 6 χοντρές φέτες provolone
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια περασμένα στο blender
  • 6 ψωμάκια brioche για burgers
  • ανθό αλατιού
  • μείγμα πιπεριών
  • σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το Plancha/Griddle σε μέτρια ή δυνατή φωτιά
  • Ψήστε τις λωρίδες bacon πατώντας τις με το μαντεμένιο πλακίδιο για να αποκτήσουν επίπεδη επιφάνεια
  • Μόλις ψηθεί το bacon μεταφέρετε το εκτός εστίας και σκεπάστε το για να διατηρηθεί ζεστό
  • Ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι που έχετε πρώτα έχετε πολτοποιήσει
  • Πλάστε μικρά burgers και φτιάξτε ομοιόμορφο σχήμα με το burger press
  • Ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ραντίζοντας τα με μείγμα πιπεριών, αποξηραμένο σκόρδο και ανθό αλατιού
  • Λίγο πρίν ψηθούν προσθέστε από πάνω τους 1 φέτα cheddar, 1 φέτα edam, 1 φέτα provolone και 1 ακόμη φέτα cheddar μαζί με 2 σταυρωτές φέτες bacon
  • Μπορείτε επίσης να καλύψετε τα burger σας με ένα basting cover για καλύτερο λιώσιμο των τυριών
  • Ξεροψήστε τα brioche με λίγο βούτυρο, προσθέστε στο καθένα από 1 burger με τα λιωμένα τυριά και το bacon και με τη συνοδεία μέτριας ή δυνατής μουστάρδας θα απολαύσετε καταπληκτικά burgers!

Καλή σας όρεξη!