Brioche Burgers με 3 τυριά
Χρόνος : 10-15’
Μερίδες : 6
Υλικά για 6 μερίδες
- 600gr μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά από τη μηχανή
- 12 κανονικές φέτες cheddar
- 6 χοντρές φέτες edam
- 6 χοντρές φέτες provolone
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια περασμένα στο blender
- 6 ψωμάκια brioche για burgers
- ανθό αλατιού
- μείγμα πιπεριών
- σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το Plancha/Griddle σε μέτρια ή δυνατή φωτιά
- Ψήστε τις λωρίδες bacon πατώντας τις με το μαντεμένιο πλακίδιο για να αποκτήσουν επίπεδη επιφάνεια
- Μόλις ψηθεί το bacon μεταφέρετε το εκτός εστίας και σκεπάστε το για να διατηρηθεί ζεστό
- Ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι που έχετε πρώτα έχετε πολτοποιήσει
- Πλάστε μικρά burgers και φτιάξτε ομοιόμορφο σχήμα με το burger press
- Ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ραντίζοντας τα με μείγμα πιπεριών, αποξηραμένο σκόρδο και ανθό αλατιού
- Λίγο πρίν ψηθούν προσθέστε από πάνω τους 1 φέτα cheddar, 1 φέτα edam, 1 φέτα provolone και 1 ακόμη φέτα cheddar μαζί με 2 σταυρωτές φέτες bacon
- Μπορείτε επίσης να καλύψετε τα burger σας με ένα basting cover για καλύτερο λιώσιμο των τυριών
- Ξεροψήστε τα brioche με λίγο βούτυρο, προσθέστε στο καθένα από 1 burger με τα λιωμένα τυριά και το bacon και με τη συνοδεία μέτριας ή δυνατής μουστάρδας θα απολαύσετε καταπληκτικά burgers!
Καλή σας όρεξη!