Συνταγές

Italian Style Burgers με Provolone σε Plancha/Griddle

Italian Style Burgers με Provolone σε Plancha/Griddle

Χρόνος 15′

Μερίδες 4

Θα χρειαστείτε

  • 4-8 φέτες μπέικον
  • 3/4 του φλυτζανιού σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας
  • ½ του φλυτζανιού Mayonnaise
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 8 χονδρές φέτες Salami
  • 4 λεπτές φέτες προσούτο
  • 8 χοντρές φέτες τυρί Provolone
  • ½ μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 ψωμάκια brioche
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το Plancha/Griddle σας σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Τσιγαρίστε τη μία πλευρά μπέικον με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ψήστε το για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε τη μαγιονέζα, χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
  • Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Αναποδογυρίστε φέτες του μπέικον και προσθέστε άλλη μία κουταλιά της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
  • Προσθέστε 2 φέτες σαλάμι και 1 φέτα προσούτο και στη συνέχεια συμπληρώστε με 1 ή 2 κομμάτια τυρί provolone
  • Καλύψτε με ένα μεταλλικό κάλυμμα (basting cover) για να λιώσει.
  • basting cover

    basting cover

    Ψήστε ελαφριά τα ψωμάκια brioche.

  • Για να φτιάξετε, προσθέστε λίγο από μίγμα σάλτσας που φτιάξατε στο φρυγανισμένο κάτω ψωμάκι και στη συνέχεια λίγο μαρούλι και κόκκινο κρεμμύδι.
  • Από πάνω βάλτε το σαλάμι με το προσούτο και το λιωμένο τυρί.
  • Προσθέστε 1 ή 2 φέτες από bacon πάνω στην κορυφή.
  • Αν θέλετε, προσθέστε περισσότερη σάλτσα στο πάνω ψωμάκι και σερβίρετε ζεστό.

Απολαύστε!