Italian Style Burgers με Provolone σε Plancha/Griddle
Χρόνος 15′
Μερίδες 4
Θα χρειαστείτε
- 4-8 φέτες μπέικον
- 3/4 του φλυτζανιού σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας
- ½ του φλυτζανιού Mayonnaise
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 8 χονδρές φέτες Salami
- 4 λεπτές φέτες προσούτο
- 8 χοντρές φέτες τυρί Provolone
- ½ μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 4 ψωμάκια brioche
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το Plancha/Griddle σας σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
- Τσιγαρίστε τη μία πλευρά μπέικον με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ψήστε το για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε τη μαγιονέζα, χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
- Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
- Αναποδογυρίστε φέτες του μπέικον και προσθέστε άλλη μία κουταλιά της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
- Προσθέστε 2 φέτες σαλάμι και 1 φέτα προσούτο και στη συνέχεια συμπληρώστε με 1 ή 2 κομμάτια τυρί provolone
- Καλύψτε με ένα μεταλλικό κάλυμμα (basting cover) για να λιώσει.
-
Ψήστε ελαφριά τα ψωμάκια brioche.
- Για να φτιάξετε, προσθέστε λίγο από μίγμα σάλτσας που φτιάξατε στο φρυγανισμένο κάτω ψωμάκι και στη συνέχεια λίγο μαρούλι και κόκκινο κρεμμύδι.
- Από πάνω βάλτε το σαλάμι με το προσούτο και το λιωμένο τυρί.
- Προσθέστε 1 ή 2 φέτες από bacon πάνω στην κορυφή.
- Αν θέλετε, προσθέστε περισσότερη σάλτσα στο πάνω ψωμάκι και σερβίρετε ζεστό.
Απολαύστε!