Άρθρα για Ψήσιμο

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Άμεσου και του Έμμεσου ψησίματος;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Άμεσου και του Έμμεσου ψησίματος;

Ανάλογα με τον τύπο φαγητού που θέλετε να μαγειρέψετε με το μπάρμπεκιου σας, ενδέχεται να είναι δυνατές δύο μέθοδοι ψησίματος.
Άμεσο και έμμεσο ψήσιμο.

Ο τύπος της συσκευής σας είναι σημαντικό όταν θέλετε να ασκήσετε έμμεσο μαγείρεμα. Πράγματι, θα χρειαστείτε μπάρμπεκιου με καπάκι για να προσομοιώσετε ένα σύστημα θερμότητας που κυκλοφορεί όπως σε φούρνο.
Ας ανακαλύψουμε μαζί τις λεπτομέρειες αυτών των δύο μεθόδων μαγειρέματος.

Άμεσο ψήσιμο

Το άμεσο μαγείρεμα είναι το πιο δημοφιλές σύστημα μαγειρέματος σε όλο τον κόσμο σε μπάρμπεκιου με κάρβουνο ή φυσικό αέριο.
Πράγματι, αρκεί το φαγητό να τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πηγή θερμότητας. Η χρήση ανοιχτού μπάρμπεκιου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη σχάρα σας και να την αναποδογυρίζετε για να μαγειρέψετε.
Προσέξτε για φλόγες που θα κάψουν τα εδέσματα σας αντί να τα ψήσουν απαλά.

Επιλέγοντας άμεσο μαγείρεμα με κλειστή ψησταριά, μπορείτε να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα, λόγω της καλύτερης διανομής θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, το έδεσμα σας θα ψηθεί και από τις δύο πλευρές, θα διατηρήσει περισσότερο χυμό στο εσωτερικό του και θα είναι λιγότερο στεγνό.

Το άμεσο μαγείρεμα παραμένει μια γρήγορη μέθοδος μαγειρέματος. Σας συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε για ψητά που είναι λεπτά ή απλά πρέπει να ψηθούν σε σύντομο χρόνο.
Αποφύγετε το μαγείρεμα για περισσότερο από 30 λεπτά.

Για να σας δώσουμε μερικά παραδείγματα τροφίμων που είναι ιδανικά για αυτόν τον τύπο μαγειρέματος, μπορούμε να αναφέρουμε: λουκάνικα, μπιφτέκια, κεμπάπ, κοτολέτες, χοιρινές μπριζόλες και βόειο κρέας. Αλλά και λαχανικά, ψάρια και άλλα ευαίσθητα τρόφιμα όπως γαρίδες ή άλλα θαλασσινά.

Όπως μπορείτε να δείτε, το άμεσο μαγείρεμα είναι ιδανικό για πολύ μεγάλο αριθμό τροφίμων. Τι γίνεται όμως με το έμμεσο ψήσιμο;

Έμμεσο ψήσιμο

Όπως το άμεσο, το έμμεσο ψήσιμο δεν φέρνει το φαγητό σε επαφή με την πηγή θερμότητας. Είναι περισσότερο θέμα μαγειρικής, όπως σε παραδοσιακό φούρνο.
Το έμμεσο μαγείρεμα είναι δυνατό με μπάρμπεκιου με κάρβουνο και μπάρμπεκιου αερίου, με μόνη διαφορά να διατηρείτε μια ξεχωριστή κρύα περιοχή όπου θα τοποθετείται το φαγητό.

Το μπάρμπεκιου αερίου είναι η απλούστερη συσκευή για έμμεσο μαγείρεμα. Πράγματι, στη Somagic, όλα τα μπάρμπεκιου μας έχουν τρεις ή τέσσερις εστίες.
Απλά πρέπει να ενεργοποιήσετε μόνο τον αριστερό και τον δεξιό καυστήρα της ψησταριάς σας. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το φαγητό σας πάνω από τον καυστήρα που σβήσατε και να κλείσετε το καπάκι.

Για ψησταριές με κάρβουνο, μόλις χωνευτούν τα κάρβουνα, συγκεντρώστε τα στη μία πλευρά της συσκευής σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φαγητό σας απέναντι από τα κάρβουνα και κλείστε το καπάκι. Θυμηθείτε να αφήσετε τον εξαερισμό ανοιχτό.
Λάβετε υπόψη ότι, για έμμεσο μαγείρεμα, είναι απαραίτητο να έχετε ένα μοντέλο μπάρμπεκιου με κάλυμμα, για να δημιουργήσετε ένα ανακλώμενο σύστημα θερμότητας μέσα του.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι πιο υγιεινή, επειδή το λίπος δεν πέφτει πάνω στα κάρβουνα, αποφεύγοντας τις φλόγες που συνήθως καίνε τα ψητά σας και τις αναθυμιάσεις που εκλύονται. Το φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί, αλλά το μαγείρεμα είναι τέλεια ομοιόμορφο. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό δίσκο αλουμινίου που περιέχει νερό μέσα στο μπάρμπεκιου για να υγράνετε τα μέρη με μεγάλο χρόνο μαγειρέματος.

Το έμμεσο μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τεμάχια βοείου κρέατος, στήθους πάπιας, ολόκληρου ψαριού, ποδιών, μηρών κοτόπουλου και ακόμη και ολόκληρων κοτόπουλων.

Μοντέλα ψησταριών που υποστηρίζουν το έμμεσο ψήσιμο είναι τα παρακάτω..