Χρόνος : 10-15’
Μερίδες : 4
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 ώριμα κίτρινα αχλάδια
- 50 ml νερό
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 4 μπάλες παγωτό βανίλια
- 4 κ.σ. λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε αχλάδι σε έξι ίδια κομμάτια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Προθερμαίνουμε το plancha/griddle και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 5′.
Τοποθετούμε τα κομμάτια αχλαδιού στην πλάκα και μετά τα ροδίζουμε τα για 4 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε λίγο νερό στην πλάκα καθώς το μαγείρεμα εξελίσσεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει για να παραχθεί ατμός, ο οποίος θα επιτύχει το μαγείρεμα των αχλαδιών χωρίς να καούν.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια αχλαδιού με καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε τα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουμε τα αχλάδια όμορφα χρυσαφένια με μια μπάλα παγωτό βανίλια και μια κουταλιά λιωμένης σοκολάτας!